kossuthradio 100gyJanuár 7-én indul a Szabadság népe című műsor az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából a Kossuth Rádióban

A 25 perces adás heti egy alkalommal, csütörtökönként 15 óra után jelentkezik, felidézve az ’56-os forradalom és szabadságharcot. A Szabadság népe feldolgozza a forradalom előzményeit, az ahhoz vezető utat, valamint az utána következő időszakot is.

Az új történelmi műsor történészekkel, szakértőkkel készült riportokra, valamint a közmédia nagy múltú archívumára támaszkodva mutatja be az 1956-os eseményeket a szovjet megszállásról, a forradalomról, valamint a kommunista megtorlásról.
A közmédia az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából egész évben kiemelt tartalmakkal, műsorokkal készül, mely tematikába a Szabadság népe című műsor is szervesen illeszkedik.

A közmédia elkötelezett a magyar történelmi események hiteles bemutatása mellett, hiszen ezzel nemcsak közszolgálati feladatait teljesíti, hanem lehetőséget is biztosít mindenki számára, hogy a lehető legtöbb információhoz hozzájuthasson e témában. A közmédia számára kiemelten fontos a történelmi örökség ápolása, a nem mindennapi cselekedetek emlékének megőrzése.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megbízásából az MTVA