virtuozok2

Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, a Virtuózok 2014-ben debütált a közmédiában. Három korosztályban született győztes: Boros Misi a legfiatalabb, Lugosi Dániel Ali a középső, és Gyöngyösi Ivett a legnagyobbak közül nyerte meg a versenyt. Misi és Ivett zongora-, Ali pedig klarinétjátékával nyűgözte le a zsűrit és a nézőket. A műsor különdíjasa Demeniv Mihály lett, aki harmonikáján szólaltatta meg a zeneműveket.

A nagy sikerre és az óriási érdeklődésre való tekintettel 2016-ban ismét megrendezésre kerül a műsorsorozat, ez alkalommal a Dunán. A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetéséből adódóan, úgy ahogy eddig, úgy a jövőben is a versenyben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A Virtuózok szakmai csapata most is azoknak a fiataloknak a jelentkezését várja, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A tehetségkutatás mellett a műsor továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A közmédia elkötelezett a társadalmi és kulturális értelemben átfogó médiaszolgáltatás, valamint az általa közvetített értékek gondozása mellett.

A jelentkezés részleteiről később adunk tájékoztatást.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megbízásából: az MTVA