mtva tra 100px

A közmédia és a CLH Hűtés és Klímatechnikai Kft. között létrejött szerződésekkel kapcsolatban több félrevezető, félinformációkon alapuló cikk jelent meg

A valóság az, hogy a CLH Kft. milliókkal olcsóbban végezte a munkát, mint versenytársai.

A közmédia 5 megbízatás kapcsán került kapcsolatba a CLH Kft.-vel, ebből az MTVA végül háromszor szerződött a céggel, kétszer pedig nem.

A szerződéseknek semmi köze nincsen Mészáros Lőrinchez: a CLH rendre alacsonyabb áron vállalta a munkákat mint versenytársa.

A részletek a CLH-MTVA szerződéseivel kapcsolatban.
1. A 'C' épület eddig emberi tartózkodásra nem alkalmas helyiségeinek átalakítására meghívásos pályázatot írt ki az MTVA, ezen indult a mostani üzemeltető, a helyismerettel rendelkező STRABAG, valamint a CLH. Előbbi ajánlata 9.987.127.- Ft-volt, utóbbié pedig 7.155.353.- Ft, láthatóan közel 3.000.000 Ft-tal kevesebb.

2. A 2-es (sport) stúdió hang alámondó helyiségeinek klimatizálására is meghívásos pályázatot írt ki az MTVA, itt a STRABAG első ajánlata 6.078.502.- Ft volt, egyeztetéseket követően a második ajánlatuk 5.129.344.- Ft lett, de a CLH 4.720.001.- Ft-os ajánlata még ennél is olcsóbb volt, továbbá utóbbi cég nagyfokú rugalmasságot is vállalt: a munkákat éjjel is végeztek, a Sport stúdió speciális borítását kímélendő alpin technikát alkalmaztak, és – a STRABAG-gal ellentétben – vállalták a kifejezetten gyors munkavégzést.

3. A harmadik ügy az ún. „L7 légkezelő” munkálatairól szólt, ez közbeszerzés volt, három cég indult: a STRABAG, a Scorpio és a CLH, ebben a CLH vesztett, tehát nem jutott megrendeléshez.

4. A 'B'épület – jelenleg utómunkákat szolgáló – helyiségeinek klimatizálására, a meghívásos körben a STRABAG 7.854.836.- Ft-os ajánlatot adott, ezzel szemben állt a CLH 5.371.509.- Ft-os ajánlata, ami több mint 2.000.000.- Ft-tal olcsóbb.

5. A „C2012”-es néven futó, meghívásos pályázatot - melyen a CLH is indult - végül a STRABAG nyerte.