catalogue cover_170

 

HÍREINK

 

ÍRJON NEKÜNK

KAPCSOLAT:

 

+36/1-7595009

DVD kiadványaink

100gy

 

Sajtó- és Fotóarchívum: a 2015. 13. hét várható eseményei

archivum hirlevel fejlec 600

abba

 

A svéd Abba együttes a brightoni táncdalfesztiválon: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad és Benny Andersson.
Brighton, 1974. február 18.
MTI Fotó / SVO

2015. március 29. – Abba SHOW koncert lesz Bécsben, a fellépőket a Londoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar 10 tagja kíséri.

A popegyüttest 1972-ben alapította Svédországban Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad (Frida). Megalakulásuk után két évvel már világszerte ismertté váltak, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint 100 dalt jelentettek meg, és kb. 350 millió lemezt adtak el. 

abba2

 

A svéd Abba együttes tagjai (balról jobbra): Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog és férje, Björn Ulvaeus.
Svédország, 1978. május 12.
MTI Fotó / CP

Az együttes tagjai 1982 végén úgy döntöttek, egy kis szünetet tartanak a zenélésben, ami végül elhúzódott, majd a hosszú leállás megszűnésükhöz vezetett.
Zenéjük időtállónak bizonyult, évtizedek elteltével ma is széles körben ismert és kedvelt, szinte minden nemzedék számára befogadható és élvezhető.

Ha a hét összes érdekes eseményéről készült anyagunkat szeretné megismerni, írjon a tartalomertekesites@mtva.hu címre, ha a tartalomhoz kapcsolódó kérdése, megjegyzése van írjon az info.archiv@mtva.hu címre.
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com