catalogue cover_170

 

HÍREINK

 

ÍRJON NEKÜNK

KAPCSOLAT:

 

+36/1-7595009

DVD kiadványaink

100gy

 

Sajtó- és Fotóarchívum: a 2015. 35. hét várható eseményei

archivum hirlevel fejlec 600

szin

 

A SZIN felirat előtt fényképezkedő fiatalok
a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Szeged, 2013. augusztus 21.
MTI Fotó: Rosta Tibor

2015. augusztus 25-30. - Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN)

A Szegedi Ifjúsági Napok Magyarország legrégebbi könnyűzenei fesztiváljaként több évtizedes múltra tekint vissza. 1967-ben rendezték meg először, azóta is töretlen népszerűségét a kezdetekkor annak is köszönhette, hogy vallási, politikai és esztétikai okokból más rendezvényekről kitiltott együtteseknek is helyet biztosított. A SZIN néhány éves szünet után 2003-ban újra megnyitotta kapuit, és az eleinte városi rendezvényből országos fesztivállá nőtte ki magát. Az évek során nemcsak a látogatók létszáma bővült folyamatosan, hanem a kiemelkedő magyar előadók mellett egyre több külföldi, nemzetközileg ismert együttest, énekest és dj-t hívott meg. Idén először hatnapos lesz a rendezvény.

szin2

 

SZIN feliratot színez ki egy fiatal lány a Szegedi Ifjúsági Napokon.
Szeged, 2013. augusztus 21.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A fesztivál elkötelezett híve a környezettudatosságnak és a fenntarthatóságnak, ezért a zenei programokon kívül, számos zöld kezdeményezéssel és pályázattal próbálja felhívni a figyelmet környezetvédelem fontosságára. A SZIN környezettudatos törekvéseinek elismeréseként nyerte el a Zöld Fesztivál Díjat, valamint a nemzetközi Greener Festival Award kitüntetést.
Néhány fellépő együttes a programból: Scooters, Uprize, Tha Shudras, Sin Seekas, WellHello, Magashegyi Underground, Beatrice, Hiperkarma.
Több év után ismét lesz két medence a fesztivál területén, így a homokos parttal rendelkező szabad stranddal kiegészítve a hamisítatlan strandélmény is biztosított a látogatók számára.

Ha a hét összes érdekes eseményéről készült anyagunkat szeretné megismerni, írjon a tartalomertekesites@mtva.hu címre, ha a tartalomhoz kapcsolódó kérdése, megjegyzése van írjon az info.archiv@mtva.hu címre.
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com